Raakaruoka/Elävä ravinto
Raakaruoka tarkoittaa ruokaa, jota ei kuumenneta yli 40 asteen. Tämän lämpötilan yli kuumentaminen alkaa tuhota tärkeät entsyymit ja ravintoaineet. Raakaruokavaliolla tarkoitetaan yleensä vegaanista eli täysin kasviperäistä ravintoa ja siinä suositaan lisäaineetonta ja mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa. Raaka-aineina käytetään vihanneksia, juureksia, marjoja, hedelmiä, merileviä, siemeniä, pähkinöitä ja kylmäpuristettuja öljyjä. Idättäminen ja mehustaminen kuuluvat myös tärkeänä osana raakaruokavalioon. Olennaista raakaruoan valmistuksessa on liottaminen, hapattaminen, marinointi ja hienontaminen. Raakaruoka ei siis tarkoita vain useille tuttuja kakkuja ja salaatteja, vaan raakaruoka-annoksia voi loihtia aina puurosta pizzaan ja juustosta burgereihin – kaikki ravintorikkaina, mutta vähintäänkin yhtä herkullisina kuin alkuperäisetkin versiot.
